Laboratory

Haar en Hoofdhuid specialist

behandelingen

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor gezond haar. Verschillende factoren zoals dieet, medicatie, stress en behandelingen zoals chemotherapie kunnen de conditie van je haar en haargroeicyclus verstoren.

Bij Capelli Medi streven we ernaar om je haar gezond te maken en te houden. Bij ons kun je terecht voor professionele behandelingen die gericht zijn op haar en hoofdhuid.

Maak een afspraak voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontdek hoe we jou kunnen helpen om je haar in optimale conditie te brengen.

Haar en Hoofdhuid specialist

behandelingen

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor gezond haar. Verschillende factoren zoals dieet, medicatie, stress en behandelingen zoals chemotherapie kunnen de conditie van je haar en haargroeicyclus verstoren.

Bij Capelli Medi streven we ernaar om je haar gezond te maken en te houden. Bij ons kun je terecht voor professionele behandelingen die gericht zijn op haar en hoofdhuid.

Maak een afspraak voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontdek hoe we jou kunnen helpen om je haar in optimale conditie te brengen.

Bekijk onderstaand onze behandelingen!

Hoofdroos behandelen

Hoofdroos is een aandoening waarbij er kleine witte schiltertjes op de hoofdhuid en in de haren zitten.
Hoofdroos komt vaak voor en het is geen ernstige aandoening. Ook is het geen teken van een slechte gezondheid en er bestaat geen verband tussen hoofdroos en haaruitval.

Maar hoe ontstaat hoofdroos? Omdat de cellen van de hoofdhuid steeds vernieuwen, laten oude cellen zich los van de huid. Wanneer u last heeft van hoofdroos vernieuwen deze cellen zich twee keer zo snel dan normaal. Daardoor is er een dubbel aantal cellen die loslaten van de hoofdhuid. Zo ontstaan de schilfertjes.

Omdat ook de kliertjes in de huid harder gaan werken, komt er meer talg en vet op de hoofdhuid. Dit kan jeuk veroorzaken.

Wij begrijpen dat u het vervelend vindt dat de schilfertjes zichtbaar zijn op de hoofdhuid en in de haren. U kunt hoofdroos laten behandelen bij ons.

Seborroïsch eczeem behandelen

Seborroïsch eczeem behandelen

Heeft u last van een rode huid en vettige witgele korstjes op de hoofdhuid of in het gezicht? Dan kunt u last hebben van seborroïsch eczeem.
Dit is een heftigere vorm van hoofdroos. Het is een huidaandoening die vooral voorkomt in het gezicht rondom de wenkbrauwen, neus en haargrens.

In de huid zitten duizenden kliertjes die een soort vette huidsmeer maken die de huid soepel houdt.
Deze huidsmeer wordt ook wel talg genoemd. Bij seborroïsch eczeem is de samenstelling van de talg veranderd.
De gistcellen vermeerderen zich hierdoor sneller. Dit kan voor irritatie van de huid zorgen.

Seborroïsch eczeem is niet besmettelijk, maar het kan wel erfelijk zijn. Echter hoeft dat niet altijd het geval te zijn.
Seborroïsch eczeem kan erger worden bij stress, het dragen van mutsen/petten, droogte en kou en het gebruik van veel zeep.
Voor het bestrijden van schimmels en gisten aan de hoofdhuid bent u bij Capelli-Medi aan het juiste adres.
Maak een afspraak voor een seborroïsch eczeem hoofdhuid behandeling.
Ook kunt u bij ons terecht voor advies over de juiste haarproducten bij deze hoofdhuidaandoening.

We werken met het merk Mediceuticals en boeken hier grote successen mee.
Dit merk bevat unieke dermatologische producten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden.
De producten zijn geschikt bij het behandelen van diverse hoofdhuidproblemen zoals seborroïsch eczeem.

Psoriasis hoofdhuid behandeling

Psoriasis hoofdhuid behandeling

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door een rode naar ontsteking neigende huid meestal gepaard gaand met schilfers. Deze schilfering ontstaat doordat de huidcellen zich versneld vermeerderen en er meer dode huidcellen ontstaan dan normaal. Zodra psoriasis de haarlijn volgt wordt gesproken van Psoriasis capitis.

OORZAKEN VAN PSORIASIS
In de meeste gevallen is er sprake van een erfelijke aanleg voor psoriasis. Echter psoriasis kan komen en gaan, wat inhoudt dat er omstandigheden zijn die de versnelde groei van de huid stimuleren.
Onze ervaring is dat bij psoriasis altijd sprake is van verzuring van het lichaam. De mineraalhuishouding is dan uit balans waardoor de enzym- en hormoonhuishouding ontregeld raken. Daarnaast houdt het lichaam veel te veel afvalstoffen vast die tot ontstekingsreacties kunnen leiden.

BEHANDELING VAN PSORIASIS
Psoriasis is niet te genezen, maar de huid kan wel tot rust gebracht worden. Onze behandelingen zijn er eveneens op gericht om de celgroei te remmen, maar daarnaast streven wij er ook naar op een natuurlijke manier ontstekingen te remmen en de huid te reinigen. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en producten.

Droge hoofdhuid behandelen

Droge hoofdhuid behandelen

Een droge en jeukende hoofdhuid is een van de meest voorkomende problemen.
U kunt bij Capelli-Medi terecht voor een gespecialiseerde kappersbehandeling tegen een droge en jeukende hoofdhuid.

Maar wat is de oorzaak van een droge hoofdhuid en hoe herkent u het? Een droge hoofdhuid kan vele oorzaken hebben, zoals het gebruik van verkeerde shampoo, een laag vochtgehalte en veroudering van de huid. Maar ook stress kan ervoor zorgen of bepaalde voeding en hoe u woont ziet u terug in de huidconditie.

Een droge hoofdhuid bezorgt u letterlijk de kriebels. U krijgt het gevoel dat de hoofdhuid strak staat en jeuk. Hoe erg uw hoofdhuid ook jeukt, probeer niet te krabben! Hierdoor krijgt u schilfertjes en een gevoelige huid. Wat kan resulteren in een schilferige hoofdhuid. De juist verzorging en producten die wij gebruiken tijdens onze behandelingen kan er voor zorgen dat de hoofdhuid weer gezond wordt.

Hoewel een droge hoofdhuid een veelvoorkomend probleem is, is het wel goed te behandelen

ALOPECIA BEHANDELEN

Alopecia behandelen

Alopecia
De medische term voor haaruitval is Alopecia. De meest bekende vormen van Alopecia zijn:

 • ALOPECIA AREATA
  Cirkelvormige kale plekken op de hoofdhuid of in de baardlijn. Alopecia Areata is een combinatie van een auto-imuunziekte, erfelijke aanleg en lichamelijke conditie.
 • ALOPECIA TOTALIS
  Een extreme vorm van Alopecia Areata, waarbij de haren op het hele hoofd uitvallen.
 • ALOPECIA UNIVERSALIS
  Dit is de meest extreme vorm van Alopecia, waarbij de haren over het hele lichaam uitvallen.
 • ALOPECIA ANDROGENETICA
  Dit wordt ook erfelijke of hormonale kaalheid genoemd. Door het hormoon DHT groeien de haren versneld en ontstaat erfelijke kaalheid.

  Afhankelijk van welke vorm je hebt, zijn er allerlei oplossingen mogelijk. Wij denken graag met je mee.

Mesohair behandelingen

HAIR MESO BEHANDELING

Mesotherapie haar is een cosmetische behandeling waarbij een cocktail van ingrediënten die in de hoofdhuid worden ingebracht. Door mesotherapie haar te doen word haarverlies geremd en hersteld het nieuwe haargroei, ook op plekken waar geen haar meer is. De haargroei word door de behandeling telkens gestimuleerd en de kwaliteit van het haar word gezonder en glanzender.

MESOTHERAPIE HAAR WERKING
Mesotherapie brengt precies de juiste bouwstoffen aan op de plek waar het nodig is (rondom de haarfollikels). De slechte stoffen die de haarstamcel blokkeren worden geneutraliseerd. De goede stoffen stimuleren de haarstamcel tot herstel en regeneratie.

Maar ook is er een effect van het injecteren op zich: een mechanisch effect. Door de herhaaldelijke prikken met mesotherapie wordt een sterke groei-impuls aan de haarstamcellen gegeven:
het celmetabolisme wordt versterkt, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de de eitwitsynthese (waaronder collageen) wordt bevorderd.
Kortom een meer dan dubbel effect.

 • Is de behandeling gevoelig?
  Mesotherapie haar word uitgevoerd door middel van kleine prikjes die het cocktail serum in de hoofdhuid inbrengen. De behandeling is nagenoeg pijnloos.
 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
  Wanneer je kiest voor de mesotherapie moet je rekening houden dat je meerder behandelingen nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen. Het is aan te raden om te beginnen met een kuurvorm van 6-10 behandelingen opeenvolgend te laten uitvoeren en daarna zou je de mesotherapie eens per 3-6 maanden moeten bijhouden.
 • Mesotherapie haar advies voor thuisgebruik
  Wij adviseren de speciale Mediceuticals lijn, tevens te bestellen op onze webshop, te gebruiken bij de mesotherapie haar behandelingen. Onze specialisten kunnen bij een intake meer informatie geven over hoe je de Mediceuticals lijn het beste kan gebruiken.

Voordelen van Mesotherapie voor het haar

SCALP FIRST BEHANDELING

Scalp first behandeling

Een paar veel voorkomende oorzaken van een onrustige hoofdhuid zijn roos, vette hoofdhuid, seborrheic dermtitis, droge hoofdhoofd, psoriasis. Capelli Medi biedt een scalp first behandeling van Mediceuticals aan, waarbij de hoofdhuid weer tot rust komt. Na de behandeling raden wij u enkele producten aan die geschikt zijn voor uw hoofdhuidprobleem.

DETOX SCALP BEHANDELING

Detox Scalp behandeling

Wanneer je last hebt van dingen als jeuk, psoriasis, een onzuivere hoofdhuid of build up van producten of olie, is een scalp detox ontzettend geschikt.
Deze dieptereiniging van de hoofdhuid reinigt en open je haarzakjes en zorgt voor dat je haar weer gezond kan groeien!

Een scalp detox is een soort peeling voor jouw hoofdhuid, en zorgt ervoor dat jouw haar weer kan stralen!
De prijs van de behandeling schatten we in aan de hand van de lengte van het haar, en worden vooraf altijd gecommuniceerd! We geloven in een persoonlijke aanpak en streven ernaar om de gezondheid en schoonheid van uw haar te optimaliseren.

CONSULT EN MEDI SCOPE BEHANDELING

Consult en Medi Scope behandeling

Een haar- of hoofdhuidaandoening kun je pas behandelen als weet wat het probleem is en wat de oorzaak is. Bij Capelli Medi maken we gebruik van een medi-scope om uw haar en hoofdhuid analyseren.

De medi-scope is een camera die het haar en de hoofdhuid 200x vergroot. Op deze manier krijgt u een gedetailleerd beeld van het haar, de haarschacht, de talgproductie, zweetklieren en de hoofdhuid.

Wij voeren tijdens een consult de hoofdhuidanalyses graag uit op afspraak zodat wij voldoende tijd voor u hebben om het probleem vast te stellen en oplossing te bespreken

 

HAARGROEI STIMULATIE BEHANDELING

Haargroei stimulatie behandeling

Microneedling tegen haaruitval
Hoe een microneedling behandeling er uit ziet hang af van het apparaat wat er gebruikt wordt. Niet elke apparaat maakt namelijk gebruik van naalden. Wij bij Capelli-Medi maken gebruik van een MesojectGun (Pulse Booster Techniek). Dit houdt in dat het mogelijk is om aan de hand van elektrische pulsen, hydrofiele microkanalen te vormen in de huid. Hierdoor wordt het indringen en insluizen van actieve werkzame stoffen uit de mesotherapie producten verbeterd.

De MesojectGun is speciaal ontworpen om behandelingen uit te voeren voor intraderma injectables met haar mesotherapie. Wanneer de huid gereinigd is, kan met behulp van de gun, werkzame stoffen in het te behandelen gebied worden ingesluisd. Hierdoor wordt niet alleen de synthese van collageen en elastine gestimuleerd, maar kunnen ook actieve werkstoffen uit de mesotherapie producten beter worden opgenomen door de behandelde huid.

Microneedling exfolieert ook het oppervlak van de hoofdhuid. Dit betekent dat cellen en de bovenste laag van de huid worden afgestoten. Dit resulteert in een diep reinigende werking die product ophoping verwijdert, zoals die van haarsprays, die de haarzakjes kunnen verstikken en nieuwe groei kunnen voorkomen. Het microneedling-proces stimuleert ook de hoofdhuid, wat kan helpen om de groei van nieuw haar en de versterking van bestaande follikels te stimuleren. Microneedling verhoogd de doorbloeding van de hoofdhuid en stimuleert de aanmaak van voedingsstoffen, wat resulteert in een algeheel gezondere hoofdhuid. Dus zelfs als je haaruitval of dunner wordend haar minimaal is, zal je hoofdhuid er nog steeds baat bij hebben. je zult over het algemeen dikker, sterker haar opmerken.

HAARPIJN BEHANDELEN

Haarpijn behandelen

Super irritant, pijn aan je haar. Sommige mensen hebben er regelmatig last van, terwijl anderen er nooit last van hebben gehad en zich ook niet voor kunnen stellen hoe dit voelt. Bij haarpijn voelt het een beetje alsof er constant aan de haren wordt getrokken…AUW. Haarpijn heeft ondertussen zelfs een wetenschappelijke naam gekregen, namelijk trychodynia. In de meeste gevallen begint het na het dragen van een staart of knot of na het dragen van een muts of pet. Het is een gekke pijn die je niet echt kan duiden. Waar komt het vandaan en hoe stop je het? Wij denken graag met je mee.

 

WELNESS HEAD SPA BEHANDELINGEN

Welness Head Spa behandelingen

De wellness head spa is een complete wellness ontspaninngsbehandeling voor lichaam en geest. Wij bieden deze speciale methode aan om problemen op de hoofdhuid te constateren en te behandelen in combinatie met de ultieme wellness-ervaring. De gezondheid van je haar is een weerspiegeling van de hoofdhuid. Ontspan met massages terwijl we je hoofdhuid genezen.
De head spa is een hoofd(huid) massagebehandeling waarbij drukpunten zachtjes gestimuleerd worden die de doorbloeding naar de haarzakjes verbetert. Naast deze stimuleringen zorgt het ook nog eens voor onmiddellijke stressvermindering en een betere slaaprust. De haarzakjes worden gereinigd en de talgklieren worden schoongemaakt. Dit leidt tot een betere haargroei en werkt als een detox voor de hoofdhuid.

Voordelen Wellness Head Spa

 • Bevordert de haargroei en vermindert haaruitval
 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd
 • De talgproductie wordt gereduceerd
 • Ondersteuning en verbetering van de gezondheid van de hoofdhuid
 • Verminderd stress
 • Ontspannen ervaring

De wellness head spa is erg effectief tegen o.a.:

 • vettig haar
 • Droog haar
 • Rosacea hoofdhuid
 • Psoriasis
 • Roos/schilfertjes
 • Eczeem
 • Slechte hoofdhuid conditie

Daarnaast is deze behandeling geschikt voor:

 • Het versterken van de haarwortels
 • Het tegen gaan van haaruitval
 • Doorbloeding van de hoofdhuid
 • Verstopte poriën en haarkliertjes
 • Haargroei
 • Hydratatie
 • Detox en ontgiften van de hoofdhuid
 • Ontspanning

Meer info en online een afspraak maken? Bezoek HIER de pagina!

 

Bekijk HIER de soorten Head Spa behandelingen.

Wij geven je graag persoonlijk advies op maat.

Diana Bosch

HAAR-EN HOOFDHUID SPECIALIST

Call Now Button